Emigratiebegeleiding

Emigratiebegeleiding bij agrariërs behoort tot één van de services die Edze Agra u kan bieden. Wij helpen u bij de aankoop van uw droomlocatie om u vervolgens te ondersteunen bij het zakelijke reilen en zeilen van uw bedrijf. Ook het aanschrijven en onderhandelen met financierders behoort tot onze diensten.

Referenties

In 2018 hebben wij Edze eens uitgenodigd omdat wij rond liepen met plannen om te emigreren naar Zweden en daar een bedrijf te gaan kopen. Onze ervaring met een andere emigratiebegleider was in eerste instantie niet direct goed, we waren dan ook positief verast door de aanpak van Edze. Het contact liep vanaf het begin prettig en informeel. En waar andere emigratiebureaus je proberen een bepaalde kant op de duwen, was Edze juist heel erg bezig ons eerst te helpen met het bepalen van onze eigen focus; welk bedrijf zoeken we, en waarom zoeken we juist dát. Toen we dit samen goed helder hadden zijn we samen met Edze op zoek gegaan naar een passend bedrijf. Het contact en de communicatie verliep prettig, Edze schuwt het niet om te zeggen wat hij denkt en dat beviel ons prima. En waar wij eerst nog maar moesten zien of alles wel echt zo vlot zou lopen, zorgde Edze voor een constante doorloop aan afspraken met makelaars, banken en later voerleveranciers, accountants en adviseurs om ons in te wijden in de regio nog voor we het beoogde bedrijf gekocht hadden. Zo leerden we niet alleen veel mensen kennen in de omgeving, Edze duikt ook in het potentiële bedrijf alsof hij het zelf zou willen kopen. Alles word doorgespit wat ons een goed gevoel gaf. En ook de verkopende partij zag ons hierdoor als een serieuze potentiële koper waardoor alles vlot verliep.

De kosten van Edze pasten bij ons; door de koppeling naar het resultaat wat hij voor je levert betaalden we relatief niet veel. Het was het voor ons zichtbaar meer dan waard! Edze zorgt niet alleen voor een vlotte deal, maar weet erg goed de situatie te sturen zodat er ook goede voorwaarden uitkomen; hij is zeer creatief en meedenkend, hard in onderhandelingen maar zacht op persoonlijk vlak met de verkopende partij. Wij zijn dan ook tevreden, en zouden Edze graag willen aanbevelen. Neem gerust eens contact op als je meer wilt weten! Groeten, Gijs en Lies Teunissen van Manen.

“In oktober 2015 hebben wij Edze Agra benaderd en onze plannen besproken. We hebben altijd de droom gehad een eigen melkveebedrijf te beginnen in het buitenland en al enkele jaren waren wij ons aan het oriënteren op Zweden. Verschillende malen zijn we dicht bij een aankoop geweest, maar toch ging dit om verschillende redenen niet goed. Edze Westra gaf vanaf het begin aan kritisch met ons mee te willen kijken en heeft dat ook gedaan. De verschillende reizen naar Zweden waarbij wij samen met Edze Westra de strategie bepaalden, hebben er toe geleid dat we uiteindelijk zijn overgegaan tot de aankoop van ons ideale bedrijf. Sinds mei 2016 melken wij een kleine 400 melkkoeien in Zweden met uitbreidingsmogelijkheden tot 600 koeien. Edze heeft ons intensief begeleid: van het opzetten van een businessplan tot het regelen van de financiering bij de bank. Met name de doortastendheid en heldere wijze van communiceren hebben wij erg gewaardeerd. Daarnaast is Edze in staat om snel te schakelen en snel te calculeren, iets wat met name in het aankoopproces voor ons erg belangrijk was. We zijn dan ook zeer enthousiast over de begeleiding en hulp die Edze ons heeft geboden en kunnen dit iedereen aanbevelen.”

Contacten wereldwijd

Edze Agra beschikt over contacten in verschillende landen en heeft daardoor een groot netwerk. Bent u op zoek naar een geschikte locatie of heeft u die reeds gevonden? Of het nu in Oost-Europa of in Scandinavië is; via ons netwerk kunnen wij u altijd vooruit helpen en assisteren bij het vergaren van informatie.

Praktische begeleiding

Edze Agra schuwt het niet om samen met u de moeilijke periode direct na uw emigratie op te pakken. Wij ondersteunen zowel praktisch als theoretisch op verschillende vlakken. Zo kunt u er voor kiezen Edze Agra in te roepen bij het organiseren van uw eerste oogst of het snel en effectief opzetten van een plan ter verbetering van het veebestand.