Emigratiebegeleiding

Emigratiebegeleiding bij agrariërs behoort tot één van de services die Edze Agra u kan bieden. Wij helpen u bij de aankoop van uw droomlocatie om u vervolgens te ondersteunen bij het zakelijke reilen en zeilen van uw bedrijf. Ook het aanschrijven en onderhandelen met financierders behoort tot onze diensten.

Referenties

”Het is ons eindelijk gelukt, een eigen melkveebedrijf in Zweden! En dat ging niet zonder slag of stoot. Nadat bleek dat er voor ons in Nederland geen ruimte meer was, de provincie diende zich aan als koper voor ons bedrijf, waren wij na enkele vakanties in Zweden er wel over uit dat we die kant op wilden. Maar hoe pak je dat aan? Via internet kwamen we in contact met een immigratiebegeleider. Na een stroeve start kwamen we ‘ons’ bedrijf op het spoor. Maar het liep niet lekker, het ging traag, en banken nodigden ons niet eens uit voor een gesprek. Dat moest anders. Het contact met Edze ontstond via een gezamenlijke kennis. En na een eerste kennismaking was Edze direct helder. Deze aankoop en dit bedrijfsmodel moet prima mogelijk zijn mits we dit op de juiste manier aanpakten. Edze zag een uitdaging. En samen zijn we die uitdaging aangegaan.

Edze pakte het anders aan. Zeer intensief, maar zeer adequaat werd er een goed plan gemaakt en dit werd zelfverzekerd gepresenteerd aan banken, voorgelegd aan de oud eigenaar en spijkers met koppen werden geslagen. Het was voor ons een groot verschil, het tempo lag hoog en afspraken werden strak gemaakt. We hebben al veel contacten via Edze aan ons netwerk kunnen toevoegen, en al met al hebben we een mooie deal gemaakt. Januari 2023 zijn we begonnen en we zijn bezig het bedrijf naar onze inzichten vorm te geven!

Wij zouden Edze graag aanraden als je bezig bent met emigratie naar Zweden, neem gerust eens contact op als je meer wilt weten. Groeten van Jaap en Elvira van Maanen vanaf Bolmsö, Zweden.”

”Zweden stond voor ons vast, maar hoe vind je een bedrijf wat bij je past? Het aanbod op internet is niet groot en als er iets interessants werd aangeboden wisten we niet welke stappen te nemen of paste het niet bij ons eigen vermogen.

Via een webinar over Zweden kwamen we in contact met Edze en via hem kwamen we er achter dat er wel degelijk meer aanbod was, maar dat er veel niet openlijk te koop komt en de juiste contacten dus van belang zijn. Daarnaast maakte Edze duidelijk dat de eigen vermogens eis niet zo belangrijk is als soms doet voorgedaan, een goed plan en enthousiasme zijn belangrijker.

Samen met Edze hebben we ons wensen op een rijtje gezet, waarbij Edze kritische vragen stelde om ons daadwerkelijke wensen naar boven te halen. Bij het eerste bedrijf hebben we 3 totaal verschillende bedrijven gezien die in meer of mindere maten paste bij ons wensen. Hierdoor kregen we steeds scherper wat voor ons belangrijk was in een bedrijf.

Bij de 2e ronde bedrijven kijken was het raak. ´Ons´ bedrijf zat ertussen! Na meerdere bezoeken, gesprekken met banken, adviseurs en andere belangrijke partijen stonden we op het punt om het bedrijf te kopen. De financiering was met behulp van Edze rond, de onderhandelingen liepen goed, maar helaas trok de verkopende partij zich terug.

Edze liet zich niet uit het veld slaan en zocht verder naar nieuwe bedrijven. Via zijn netwerk kwamen we bij nog 2 bedrijven terecht waarvan 1 – ondanks dat het niet draaiend bedrijf was – een perfecte match was. Het bedrijf was in trek bij meerdere mensen in de omgeving, dus snel handelen was van belang. Via Edze kwamen we in contact met een melkfabriek en vroegen we lidmaatschap aan, tegelijk gingen we in gesprek met de bank. Binnen een paar weken werden we door beiden (melkfabriek en bank) verwelkomt en konden we het bedrijf kopen.

Omdat de verkoper snel wilde handelen, zaten we 3 weken later al in Zweden. Doordat ons personsnummer al binnen was bij aankomst hebben we een vliegende start kunnen maken. Inmiddels zijn we hard bezig om het bedrijf draaiend te krijgen waarbij we nog steeds regelmatig terugvallen op de kennis en/of het netwerk van Edze.

Als je meer wilt weten hoe wij het hebben ervaren neem dan gerust even contact op, wij vertellen graag onze ervaringen! Med vänlig hälsning, Jelle, Lianne en Helle vanuit Öxnevalla!”

”Omdat wij rond liepen met plannen om te emigreren naar Zweden en daar een bedrijf te gaan kopen, hebben we Edze uitgenodigd om daarover te spreken. Onze ervaring met een andere emigratiebegleider was in eerste instantie niet direct goed, we waren dan ook positief verast door de aanpak van Edze. Het contact liep vanaf het begin prettig en informeel. En waar andere emigratiebureaus je proberen een bepaalde kant op de duwen, was Edze juist heel erg bezig ons eerst te helpen met het bepalen van onze eigen focus; welk bedrijf zoeken we, en waarom zoeken we juist dát. Toen we dit samen goed helder hadden zijn we samen met Edze op zoek gegaan naar een passend bedrijf. Het contact en de communicatie verliep prettig, Edze schuwt het niet om te zeggen wat hij denkt en dat beviel ons prima. En waar wij eerst nog maar moesten zien of alles wel echt zo vlot zou lopen, zorgde Edze voor een constante doorloop aan afspraken met makelaars, banken en later voerleveranciers, accountants en adviseurs om ons in te wijden in de regio nog voor we het beoogde bedrijf gekocht hadden. Zo leerden we niet alleen veel mensen kennen in de omgeving, Edze duikt ook in het potentiële bedrijf alsof hij het zelf zou willen kopen. Alles word doorgespit wat ons een goed gevoel gaf. En ook de verkopende partij zag ons hierdoor als een serieuze potentiële koper waardoor alles vlot verliep.

De kosten van Edze pasten bij ons; door de koppeling naar het resultaat wat hij voor je levert betaalden we relatief niet veel. Het was het voor ons zichtbaar meer dan waard! Edze zorgt niet alleen voor een vlotte deal, maar weet erg goed de situatie te sturen zodat er ook goede voorwaarden uitkomen; hij is zeer creatief en meedenkend, hard in onderhandelingen maar zacht op persoonlijk vlak met de verkopende partij. Wij zijn dan ook tevreden, en zouden Edze graag willen aanbevelen. Neem gerust eens contact op als je meer wilt weten! Groeten, Gijs en Lies Teunissen van Manen.”

Contacten wereldwijd

Edze Agra beschikt over contacten in verschillende landen en heeft daardoor een groot netwerk. Bent u op zoek naar een geschikte locatie of heeft u die reeds gevonden? Of het nu in Oost-Europa of in Scandinavië is; via ons netwerk kunnen wij u altijd vooruit helpen en assisteren bij het vergaren van informatie.

Praktische begeleiding

Edze Agra schuwt het niet om samen met u de moeilijke periode direct na uw emigratie op te pakken. Wij ondersteunen zowel praktisch als theoretisch op verschillende vlakken. Zo kunt u er voor kiezen Edze Agra in te roepen bij het organiseren van uw eerste oogst of het snel en effectief opzetten van een plan ter verbetering van het veebestand.